Praktisk information

‘Ålejernet’ er et mere end 100 år gammelt aftægtshus, som ligger i udkanten af landsbyen Staun. Vi befinder os søndenfjords og næsten lige mellem Løgstør og Nibe. 

Der er 110 kvm beboelse fordelt på to etager, 2500 kvm lukket naturgrund, 15 kvm udestue.

I stueetagen er et nyere køkken med opvaskemaskine og elkomfur samt et pænt og enkelt badeværelse med brusekabine. Stuen er rummelig med god spisebordsplads, musikanlæg, tv med dvd-afspiller og sofahjørne. Der er masser af bøger til fri afbenyttelse samt gratis internet.

Hurtig og herlig opvarmning fra brændeovn. (El-opvarmning installeret i alle øvrige rum). Her ligger også soveværelse til to personer og en lille forstue med udgang til havestuen.
Fra køkkenet går man gennem ‘bryggers’ med vaskemaskine og værkstedsrum op ad en trappe til næste afdeling.

Overetagen består af et stort rum med to separate enkeltsenge og en sovesofa for to. Her er også mulighed for at slappe af i et lille ‘sofahjørne’. Denne afdeling er særdeles velegnet som ‘børneafdeling’ - eller ‘gæsterum’, hvis man får besøg i ferien.

I bunden af den store naturgrund er der bål/grillplads. Haven er indhegnet, så hundegæster kan færdes frit. Hunde er velkomne gæster mod et særligt ‘hundegebyr’.

Summasummarum og andre facts:

Der er i alt 6 sovepladser (de fire i samme rum i overetagen) udstyret med dyner og puder.

Brændeovn i stue, gasovn til hurtig opvarmning ved ankomst (hvis I bruger den meget, skal i være flinke at erstatte evt. tom gasflaske med en ny til næste besøgende).

Der ligger briketter i værkstedsrum, som skal ‘returneres’ inden afgang, så der altid er brænde til næste hold. Det samme gælder wc-papir, køkkenruller, rengøringsmidler - husk, at det er træls at ankomme til et hus uden disse fornødenheder! 

Der ligger diverse turistinformationer i stuen. På opslagstavle i mellemgangen  er tlf.numre/ adresser til ‘frisk fisk’. Helt lokalt anbefaler vi en morgen og/eller aftentur til fiskerlejet, vandretur i Vår skov, gå-eller cykeltur til købmand i enten Farstrup eller Barmer (ca. 3-4 km); der er to ‘voksencykler’.

  • Hund er velkommen (max. 2).
  • Afstand til købmand (Farstrup og Barmer), der har alle  dagligvarer og briketter,  3- 4 km.
  • Afstand til fiskerlejet (‘havnen’), 1 km.
  • Afstand til skov, 1 km.
  • Nibe ligger kun 13 km væk (div. butikker, supermarkeder, svømmehal m.v.).
  • Afstand til dejlig badestrand v. fjorden - Lendrup Strand, 22 km.
  • Man kan ankomme til Staun ad søvejen.

For golfinteresserede:

For fiskeinteresserede: